Tilaa muotokuva!

Ohjeita tilaajalle

Tässä selitän miten tilaaminen useimmiten toimii. Mikäli olet epävarma tai jos haluat kysyä jotain, ota rohkeasti yhteyttä! Vastaan mielelläni. Huomaa, että teen muotokuvia vain lyijykynällä.

Näin tilaat muotokuvan tai piirustuksen:

Valitse valokuva
Jotta pystyisin piirtämään laadullisen kuvan, tarvitsen yhden tai useamman hyvän valokuvan malliksi. Hyvä valokuva on selkeä, tarpeeksi iso ja sopivasti valaistu. Valokuvassa jossa salamanvalo on suunnattu suoraan kasvoihin, kaikki varjot katoavat ja kuva ei sovi muotokuvan malliksi. Valokuvan kohde pitää olla riittävän kaukana, jotta perspektiivi ei vääristy.

Sekä digikuvat että paperikuvat käyvät mallina. Muotokuvaa ei tarvitse piirtää täsmälleen kuin valokuvassa, vaan voi tarvittaessa muuntaa esimerkiksi taustan, vaatteet, hiukset, harjat, hännät, poistaa hevosesta riimun tai vastaava. Voin myös yhdistää useampia eri valokuvia samaan muotokuvaan.

Huomio! Jos joku muu kuin on ottanut valokuvan, sinulla täytyy olla lupa valokuvaajalta käyttää kuvaa muotokuvan mallina.

Valitse piirustuksen koko
Seuraavat koot löytyy: 15×21 cm (A5), 21×30 cm (A4) ja 30×40 cm.

Valitse piirustuksen tausta

Pegaserigrottapoodle drawingHorse head drawing

Tausta voi olla yksityiskohtainen, yksinkertainen tai tyhjä (valkoinen), ylläolevien esimerkkien mukaan.

Ota yhteyttä, niin keskustellaan tilauksestasi!
Lähetä minulle sähköpostia, jossa kerrot millaisen piirustuksen haluat, ja liitä siihen valokuva tai valokuvia. Jos haluat käyttää paperivalokuvaa mallina, saat minun osoitteeni jotta voisit lähettää kuvan minulle. Saat kuvan takaisin valmiin piirustuksen kanssa.
Tilauksen sopimisen jälkeen aloitan piirtämisen.  Toimitusaika riippuu tilauksien määrästä –  voi kestää kaksi viikkoa tai kaksi kuukautta, usein noin kuukauden.

Lopputuloksen hyväksyminen sekä maksu
Kun muotokuva tai piirustus on valmis, saat skannaamani version teosta sähköpostitse. Näin sinä saat nähdä lopputuloksen ennen maksamistasi, ja näin ollen voin vielä tehdä joitakin korjauksia toiveittesi mukaan. Kun olet hyväksynyt kuvan, saat itse valita laskutustavan, joko sähköpostitse tai postitse.

Postittaminen
Maksamisesi jälkeen, postitan piirustuksen sinulle. Ostaja maksaa postimaksun. Käytän joko kovaa pahvikuorta tai postitusputkea jotta teos kestäisi postikulun.

Inlägget finns också på: ruotsi

2 thoughts on “Tilaa muotokuva!

  1. Hei
    Löysin sivusi googlettamalla ristiäislahja hakua ja ihastuin piirrustuksiisi! Kuinka kauan kestää 15×21 kokoisen kuvan tekeminen? Meidät on kutsuttu kummeiksi mieheni kanssa ja ristiäiset ovat heinäkuun 24. päivä. Meillä on muutama kuva vauvasta mutta saan otettua niitä lisää piakkoin.

    Ystävällisin terveisin

    Virpi Paakkinen
    Heinola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *