Surrmumlor

Surrmumror_blogg

När mamma var liten sade hennes, jag citerar, ”hemska storebror” att hon inte fick gå och rota i hans översta byrålåda, för där bodde surrmumlor. Exakt vad de gjorde och hur de såg ut framgick aldrig, men bäst att hålla sig borta för man vet ju aldrig med surrmumlor…

Nu, ca 50 år senare, fick mamma äntligen veta hur surrmumlor ser ut, då jag ritade den här bilden åt henne i morsdagspresent! Surrmumlor äter alltså strumpor och ser ut som en korsning mellan gremlins, förfadern i muminböckerna och igelkottar. De är morska när de sitter i sin byrålåda, men ser rätt spaka ut om de ertappas med en söndrig strumpa utanför.

Inlägget finns också på: Finska

3 reaktion på “Surrmumlor

  1. Ämushimushi! Det kan gärna få flytta in några surrmumlor i min byrå. Men det är nog säkrast att mata dem medvetet, så kanske man får ha några par strumpor i behåll.

  2. Aha, det är DÄRFÖR det alltid är hål i mina strumpor! Undrar om det är surrmumlor som även bor i tvättmaskiner och äter upp strumpor så att de är borta när man ska hänga tvätten… annars har de tvättmaskinsboende släktingar… Mysteriskt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *