Snöslask

Teckning polis trafikolycka snöslask. Piirustus poliisi peltikolari räntäsade.

Mera polisuniformer! 🙂 Denna gång i samband med en krock i halt väglag. Det är första gången jag tecknar fallande blötsnö (det är alltså det det ska föreställa även om det kanske liknar regn), och det gjorde jag med vit gelpenna efter att allt annat var klart. Mycket praktiskt! Jag hade egentligen velat ösa på med mycket mera blötsnö, men eftersom gelpenna inte kan suddas ut vågade jag inte teckna mer av rädsla för att förstöra bilden. Nästa gång kanske! Jag är extra nöjd med den vita utandningsluften, den visar så effektivt att det är kallt. Blänket i vapenbältet blev snyggt också!

När jag nu har tagit upp de (i mina ögon) lyckade sakerna i den här bilden, kan jag ju också berätta vad som inte blev som jag tänkt mig: Från början hade jag tänkt att bilden skulle vara en liggande A4, och att bilvraket skulle få mycket mer plats till vänster om polisen. Det hade dock medfört att polisen blev mycket mindre, vilket skulle ha gjort det svårt att teckna så detaljerat som jag ville. En lösning hade varit att kapa honom från midjan uppåt, men då skulle inte vapenbältet och benhölstret ha rymts med, och såna är roliga att teckna! Alltså fick bilden bli en stående A4, på bilvrakets bekostnad. Det perfekta formatet för den här bildkompositionen hade egentligen varit 30×30 cm, men jag har inte så stora papper som passar promarkers.

Men summa summarun tycker jag att det blev rätt bra! Jag har använt svart tusch, grå promarkers och vit gelpenna.

Inlägget finns också på: Finska

4 reaktion på “Snöslask

  1. Klart vapenbältet och benhölstret måste med! *försöker att inte trilla ner i en viss diskurs utan kravlar sig uppåt igen* Fin idé för övrigt att använda vit gelpenna som snöslask (nu, efter förklaring, ser jag ju definitivt att det är snöslask och inte regn!), och jag tycker du lyckades bra med hur bilvraket och folket där intill speglas i den våta asfalten!

    • Tack tack! 🙂 Den där diskursen kan vi med fördel plaska runt i på något annat forum, t.ex. någonderas matbord över en kopp te.

  2. Ser framför mig hur han inte alls pratar med nån sambandscentral (eller vad nu poliser som står och pratar med sin axel nu gör) utan istället ber en kollega som är på väg till olycksplatsen passa på att köpa med sig en hamburgare med extra ketchup och utan lök, Cola zero och mellanstor pommes…

    • Hahaha! 😀 Det gör han alldeles säkert. Fint uttryckt förresten, ”står och pratar med sin axel”. Det ser ju ut som om det är just det de gör! Men kan man ge sig själv en klapp på axeln kanske man kan ge den lite pep talk när man nu en gång håller på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *