Palonen och Rauma från Poliisit

Den här sommaren och hösten har jag suttit som naglad vid den inhemska dokumentärserien Poliisit (Poliserna). Den har sänts sen år 2009, men jag upptäckte den först i somras och har således haft en hel del att ta igen. Den här teckningen föreställer min (och många andras) favoritpatrull Kari Palonen och Janne Rauma från Tammerfors.

Storlek: A4
Tid: ca 10 h (tre gånger längre än med blyerts eftersom jag är ovan vid tuscher)

Kari Palonen och Janne Rauma i Poliisit

(Klicka på bilden för större storlek)

Det här är den fjärde teckningen gjord med mina nya promarkers (tuscher), som jag gillar allt mer ju bättre jag blir på att behärska dem. Varje bild lär mig något nytt. Just i den här bilden syns det tydligt att svart inte nödvändigtvis funkar bäst trots att man uppfattar ett område som svart. Jag använde svart för radiosladdarna och T-skjortan (eller den skottsäkra västen eller vad nu poliser har under halaren) på den högra polisen. Det ser verkligen väldigt svart ut. Som jämförelse kan jag säga att det mörkaste jag har använt i deras ansikten är mörkbrunt och mörkgrått, som ser mycket naturligare ut.

Här ett foto från arbetsprocessen.

Inlägget finns också på: Finska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *