Oljekritor

Max Jägerroos_blogg

Häromkvällen satt jag på vår sommarstuga och ville rita. Jag hade dock inga grejer med mig, så jag rotade i skåpen och hittade några gamla papper med text på baksidan och min ask Caran d’Ache oljekritor från lågstadiet! Jag hade inte hållit i en sådan krita på 15 år. Jag gillade dem inte speciellt i lågstadiet, för det fastnade färg på fingrarna och de hade ingen spets så man kunde inte teckna särskilt detaljerat.

Jag beslöt i alla fall att prova dem igen, och sökte upp en bild att teckna av från laptopen. Det blev en screenshot från Poliisit, denna gång föreställande Max Jägerroos från Helsingfors. Om någon undrar varför det då och då dyker upp poliser bland mina teckningar, så beror det på att jag mycket ivrigt och intresserat har följt TV-serien Poliisit i över ett år, och det måste ju märkas nånstans. Jag beundrar dem så för jag skulle aldrig någonsin klara av det jobbet själv. Fan art, kan man väl säga!

Inlägget finns också på: Finska

2 reaktion på “Oljekritor

  1. Vilken rolig utmaning! Frågan är om upplevelsen var densamma som du mindes den, med kladd osv? Resultatet blev i alla fall väldigt angenämt!

    • Det var nog som jag mindes det – kritan färgade av sig på fingrarna och jag visste aldrig exakt var jag hade spetsen. Det var i alla fall roligt att upptäcka att man också kan göra annat än fylla i färgfält med dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *