Nya tuscher!

Jag har köpt nya tuschpennor som jag är mycket förtjust i! De är lite knepiga att lära sig och jag håller ännu på och övar. Det här är den tredje bilden jag tecknat med dem, och den första som duger att visas upp trots att den innehåller en del misstag. Det som är bra med misstag är dock att man sällan upprepar dem när man väl blivit medveten om dem! T.ex. ska man alltid dubbelkolla nyansen på tuschen innan man lägger den mot pappret. Det gjorde jag inte när jag skulle färglägga handen, och därför skiftar handen i rött medan ansiktet skiftar i gult…

Som modell stod (ett foto av) Ville Valo.

 

Inlägget finns också på: Finska

2 reaktion på “Nya tuscher!

 1. Supertufft ju! Annorlunda att se dina teckningar i färg, har liksom vant mig vid blyerts. Ser verkligen lovande ut, ser fram emot att få se mer av detta i framtiden. Och kul med en utmaning kan jag tänka mig =)Är det promarkers eller nån annan variant?

  Stor kram till dig!

  • Hej och tacktack! Jo, det är promarkers (dyra som bara vad men mycket prisvärda!).

   Jag tycker själv att det känns underligt att teckna i färg eftersom jag inte riktigt har gillat de färgmaterial som stått till buds tidigare. Akvareller är för rinniga, akryl kan man inte göra detaljer i, olja torkar för långsamt och klottar någå ryysligt, pasteller blir suddiga och färgpennor är för svaga. Men med såna här kan jag rita detaljer i starka färger utan att det klottar! Enda nackdelen är att jag inte kan radera fel, men det är ju samma sak med svart tusch som jag brukar använda ibland.

   Kram tillbaka! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *