Monkey business

Av tradition brukar det figurera en loppig apa på alla gratulationskort som jag ritar till min lillebror och till pappa. Under årens lopp har apan fått en allt mer utpräglad personlighet. Det är en minst sagt okonventionell apa som röker, dricker och talar dålig TV-amerikanska. Han gör allting på sina egna villkor, är envis som en åsna och något av en anarkist. Dessutom avskyr han att kallas ”monkey” (han är bestämt en ”ape”), så jag lär väl snart få ett loppigt, rökluktande klagobrev angående rubriken. 🙂 Här följer några bilder ur ap-arkivet:

Apa på gammal traktor

Apan älskar Sovjetunionen (don’t ask) och gamla traktorer, och är följaktligen i sitt esse iklädd en gammal sovjetisk militärhatt på en rykande, skraltig traktor.

Apa och Hagström-bas
Apan gillar även allt som kan anses vara coolt. Solglasögon står högt i kurs. På bilden spelar han på pappas gamla Hagström-bas.

Monkey Harley Davidson

Även motorcyklar duger. Helst såna som hörs på några kilometers avstånd.

Apan har en förmåga att vara på fel plats vid fel tidpunkt. Här har han somnat i en bastrumma precis innan spelningen börjar.

Apan hyser ett stort förakt för myndigheter, men ibland hjälper inte ens långfingret. På bilden har han fastnat i flygplatsens säkerhetskontroll med en massa insmugglade spritflaskor. På etiketten i svansen står det ”Moscow, Russia”, vilket har med hans fascination för Sovjet att göra.

Av någon anledning gillar apan inte harar. Han är även ganska rädd för dem, vilket haren på bilden snart torde upptäcka.

Apa i studentmössa
Avslutningsvis har apan stått modell för abi-logon när min årskull var abiturienter. Han fanns både på våra abi-huppare och på ett av lastbilsplakaten på penkis! Det levde han på länge… Och det gjorde nog jag också. 😉

Inlägget finns också på: Finska

6 reaktion på “Monkey business

  1. Haha hur fina som helst! hade sett den på motorcykeln och den med studentmössan tidigare,men inte kopplat hur det hängde ihop. så det var roligt att få lite bakgrundsinfo!

  2. Blev plötsligt väldigt sugen på att spela Spank the Monkey…Hoppas vi får se mer av apan här på bloggen, allteftersom bror och far din firar nya bemärkelsedagar!

    Och, ”högt styre är bra mot armsvett”…

    • Det finns nog bilder att ta av i aparkivet ännu! Och jag kan tänka mig att det måste finnas NÅN fördel med högt styre, annat än att det ser skrattretande ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *