Hästporträtt

Piirustus

Här är ett hästporträtt i blyerts jag gjorde nyligen. Storleken är 30×40 cm vilket är för stort för min scanner, så bilen ovan är ett foto – därav den dåliga kvaliteten. Det var roligt att teckna den här bilden eftersom referensfotot var så bra att varje hår syntes. Då måste jag ju teckna varje hår också… nå inte riktigt, men väldigt många i alla fall! Att teckna hårstrån är i sig ett ganska tråkigt petjobb (och dessutom svårt om det är ljusa hår mot mörk bakgrund), men det har stor betydelse för att bilden ska se realistisk ut, så jag gör det gärna.

Inlägget finns också på: Finska

4 reaktion på “Hästporträtt

  1. Det här var ett riktigt fint hästporträtt! Kanske ett av dina bästa, faktiskt. Jag bara väntar på att hästen ska blinka eller rynka mulen…

  2. Håller helt med Farbror S! Galet fint, och oerhört realistiskt! Och inte bara hästen är fint tecknad, gillar också hur du lyckats med slöjmolnen (eller vad nu deras korrekta benämning är…)!

    • Nämen tack! 🙂 Jag vet inte heller vad molnen heter, men nöjer mig med att veta att jag snabbt kan googla fram det om jag någon gång absolut måste få veta det. I det här sammanhanget räckte det med att veta att fingret är effektivare än en stompf när det gäller att få till den rätta suddigheten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *