Gotlandsfår

Det här är en bild som jag tecknade som tack åt mina praktikvärdar när jag hade praktiserat på Sindarve lammgård på Gotland en sommar. Det var en fantastisk sommar! Jag var alldeles betagen av den lilla stugan jag bodde i, av naturen och av lammen – ca 350 tackor, drygt 600 lammungar och så ett gäng avelsbaggar på det. En viss skillnad jämfört med de två tackor och 5-7 lamm som jag var van med hemifrån!

På hösten föddes en liten, liten överraskningslammunge som jag, logiskt nog, kallade Lillalillalammet. När den såg riktigt söt ut kallade jag den ”LillalillalillaLILLAlillalammetvikenlitensöööötisållålländåämuschimuschimusch”. Jag minns även Lillalillalammets far eftersom han tillbringade våren på rymmen, vilket i förlängningen orsakade Lillalilla lammets, och några andras, födelse. Så kan det gå om inte haspen är på! (Det var den, men baggen var en jävel på att hoppa).
Bilden är ett foto av teckningen, det är därför den är så mörk.

Inlägget finns också på: Finska

4 reaktion på “Gotlandsfår

  1. Lähtiköhän kommenttini äsken matkaan?
    No, yritin sanoa että upeita töitä, etenkin hevosjutut ja otsikon kissa 🙂 Tykkään itsekin kovasti piirtää lyijykynällä, mutta mulla ei ihan samalla tavalla riitä yksityiskohtiin kärsivällisyyttä kuin sulla. Respektiä. Jään seuraamaan:)

    • Paljon kiitoksia ja tervetuloa seuraamaan! Kävin kurkkaamassa sun blogiasi, ja sieltähän löytyi kaksi lempiaihettani – hevoset ja komeat miehet. 😉 Siitä on hyvä jatkaa, näyttää siltä että sinusta löytyy lahjakkuusta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *