Florakörens sångbok

Jag sjunger i Florakören vid Åbo Akademi sedan hösten 2009, och kören har nyligen gett ut sin första sångbok! Sångboken är indelad i kapitel enligt tema, och varje tema har en egen bild som jag har tecknat (svart tusch och grå promarkers). Här nedan följer några exempel.

Fosterländska sånger

3-Fosterländska sånger

Snapsvisor

4-Snapsvisor

Aftonsånger

1-Aftonsånger

Partysånger

2-Partysånger

Studentsånger

5-Studentsånger

Serenader

6-Serenader

I brist på bättre beskrivning, vintage-sånger

7-Groove

Inlägget finns också på: Finska

5 reaktion på “Florakörens sångbok

  1. Jag måste nog säga att aftonsångsflickan och studentskan är mina favoriter! De är så enkla men stiliga och stämningsfulla. Men partyflororna är också härliga, för det syns verkligen hur roligt de har!

    • Jag gillar också aftonsångsflickan (det ser så muschigt ut), och så gillar jag den fosterländska bilden extra mycket. Det var roligt att rita i ramar, ska göra det mer i fortsättningen!

  2. Jag glömde ju att bläddra igenom sångboken ordentligt, så det var kul att få se några av bilderna här! Min favvo är helt klart serenadbilden 😉 Oooh, aaah, så smäktande! Och så gillar jag hur tjuvsigt du fått till håret på vintage-sångbilden!

    • Tackar! 🙂 I tre av bilderna har jag smugit in en liten blomma, som ska representera florakörens logo (bl.a. i vintage-sångarens frisyr). Sen kom jag på att floras blomma har 7 kronblad, inte 5… Nå, primtal som primtal!

      • Sidu, vad sniikigt med blommorna! Mycket fin tanke även om utförandet failade litelite 😛 Men exakthet är för mesar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *