Harmaat sävyt

Alla näette kaksi piirustusta: ensimmäinen “jälkeen” ja toinen “ennen”. Piirtäessäni olen tehnyt kaikenlaisia eksperimenttejä, joita selitän kuvien alla.

Eero Tuominen promarker

Eero Tuominen lineart

Nämä asiat halusin kokeilla:

1. Piirretty kehys kuvan ympäri. Monet muut piirtäjät ovat tehneet sen, mutta itse en ole kokeillut sitä ennen. Tulos: ihan ok, mutta mun mielestäni olisi näyttänyt paremmilta jos vaaleampi viiva olisi ollut ulkopuolella.

2. Käyttää ainoastaan harmaat promarkerit eri vivahteilla. Tulos: pidän siitä! Jälki on tasaisempi kuin pelkästään mustilla tusseilla, joilla pitää piirtää harmaat sävyt viivoilla tai pisteillä.

3. Piirtää sumea tausta joka näyttää lyhyellä syväterävyydellä otetun valokuvan taustalta. Tulos: Fail. Käytin liian tummat sävyt, ja se ei oikeastaan näytä miltään. Ei se haittaakaan, mutta en sitä tavoitellut.

4. Pystyykö pelastamaan liian tummat alueet valkoisella pastellikynällä? Tulos: No joo, tulee vaaleammaksi, mutta samalla rakenne muuttuu ja eroaa piirustuksen muista alueista. Mutta mieluummin muutamat valkoiset tahrat silmän alla kuin musta silmä!

5. Ikuinen pulmani – yksinkertaisuus vs. fotorealismi. Kumpi ylläolevista kuvista toimii loppupeleissä paremmin? Hankala kysymys, koska pidän molemmista versiosta mutta eri tavoilla.

6a. Vahvistaa kiillot uudella, valkoisella geelikynälläni. Tulos: toimii! 6b. Peittää valkoista geeliä promarkereilla. Tulos: tahmea mössö. Ei toimi.

7. Harjoitus piirtää katseen joka on osittain ripsien takana. Olen kokeillut sen pari kertaa aiemmin, ja se on mun mielestäni aika hankala, mutta pidän kuitenkin kuvakulmista missä ripset peittävät mallin silmän.

Mallina/koekaniinina yllä mainituille eksperimentille oli Eero Tuominen Poliisit-sarjan viidennestä tuotantokaudesta. Piirustuksen koko on A4.

Inlägget finns också på: ruotsi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *