Blommor och fjärilsvingar

Den här bilden får äran att inleda min blogg! Jag tecknade den som pärmbild till årsskriften för Florakören som jag sjunger i. Det somriga motivet valde jag eftersom körens lystringssång börjar med orden ”Vi tror på blommor och på fjärilsvingar”, och noterna bildar en melodislinga ur den sången. Jag började med fjärilarna (googlade ”påfågelöga”) och fyllde sedan på med blommor, en art i taget (googlade ”prästkrage”, ”blåklocka”, ”rödklöver” och ”smörblomma”). Man tror ju att man vet hur blommor ser ut, men när man börjar studera dem inser man att det gör man inte alls det. T.ex. hade jag aldrig tänkt på att blåklockornas pistiller ser ut så där.

Teknisk data:
Storlek: A5
Medium: Tusch/bläck/ni vet sånadärna svarta pennor som det står ”permanent” på.
Tid: 2,5 h (23:30-02:00)
Bakgrundsskval: Yle Suomis önskeprogram. Tidvis riktigt bra, tidvis förfärligt.
Trivia: Först råkade F:ets nedre tvärstreck vidröra L:et, så att de tillsammans liknade ett H. Inte riktigt det ord jag hade tänkt mig… 😉 Jag fixade det i Paint efteråt.

3 reaktion på “Blommor och fjärilsvingar

  1. Detta var ju skojigt! Lägger som favorit med en gång =)

    Gillar definitivt inforubrikerna ”bakgrundsskval” och ”trivia”. Hehe, skulle vara kul att se de andras miner ifall du inte åtgärdad det lilla misstaget…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *