Beställ ett porträtt!

Hur du beställer

Här är några saker som kan vara bra att tänka på innan du skickar iväg din beställning. Om du är osäker på vad du vill ha hjälper jag gärna till! Observera att jag bara gör porträtt i blyerts.

OBS! Trots att jag bor i Finland går det bra att beställa porträtt av mig även om du bor i något annat land!

Välj foto
För att jag ska kunna teckna ett bra porträtt, behöver jag ett eller flera bra foton att utgå från. Både pappers- och digifoton går bra. Ett bra foto är tydligt, tillräckligt stort och är varken för mörkt eller för ljust. Ett foto där någon t.ex. har fått blixten rakt i ansiktet passar sällan som modell eftersom ansiktet då saknar skuggor. Fotot bör inte heller vara taget alltför nära motivet, eftersom perspektivet då blir förvrängt. Om du är osäker på om ditt foto fungerar som modell, ta kontakt och fråga!

Jag behöver inte teckna av fotot in i minsta detalj, utan kan ändra på bakgrunden, lämna bort t.ex. en grimma om det gäller en häst, eller ändra på håret eller kläderna om så önskas. Jag kan även kombinera figurer ur olika foton i samma porträtt.

OBS! Om fotot är taget av någon annan än du själv, eller rentav av en professionell fotograf, se då till att få tillstånd av fotografen att använda det innan du skickar det till mig.

Bestäm storlek
Storlekarna är 15×21 cm (A5), 21×30 cm (A4) och 30×40 cm.

Bestäm bakgrund
Pegaserigrottapoodle drawingHorse head drawing

Bakgrunden kan vara detaljerad, enkel eller vit, enligt exemplen ovan från vänster till höger.

Tag kontakt så diskuterar vi beställningen!
Skicka mig ett e-postmeddelande där du berättar vad du vill ha, och bifogar fotot eller fotona som skall fungera som modell. När vi är överens om hur porträttet skall se ut och har hittat lämpliga foton, börjar jag teckna. Hur länge det tar innan porträttet är klart beror på hur många andra beställningar jag har, det kan ta två veckor eller två månader, vanligtvis omkring en månad.

Godkännande av resultatet och betalning
När porträttet är klart, skannar jag in det och skickar dig inskanningen per e-post, så att du får se och godkänna slutresultatet. Vid behov kan jag ännu göra små justeringar i det skedet. Jag skickar samtidigt räkningen, antingen elektroniskt eller per post, beroende på hur du vill ha det. Beställaren betalar portot.

Postning
När du godkänt porträttet och betalat, postar jag porträttet. Jag använder ett hårt paffkuvert eller ett postningsrör för att bilden ska klara postgången oskadd.

5 reaktion på “Beställ ett porträtt!

    • Ja det kan jag, men om du funderar på att beställa en teckning nu till jul så hinner jag tyvärr inte ta emot fler beställningar, uppdragslistan är full! 🙁

  1. Hej! Jag är intressard av att teckna wn porträtt hos dig, jag har endast en bild av den. Jag vet tyvärr inte hur tydlig den ska vara men jag skicka den till dig via mejl och så kan du gärna svara med vilka storlekar det går att göra den i och ungefär hur mycket det kommer att kosta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *