Aku Hirviniemi i Härmä

Det här är från en scen i den inhemska filmen Härmä (som f.ö. är både bra och hemsk, rekommenderas), och teckningen föreställer karaktären Kalle som spelas av Aku Hirviniemi. Det är det mest detaljerade människoansiktet som jag har tecknat hittills, och jag tycker det blev bra så jag är ganska stolt.

Aku Hirviniemi i Härmä
Jag tycker det är svårt att teckna människor, eftersom det krävs så lite för att det ska se fel ut. I den här bilden var det länge något som var fel och jag försökte komma på vad. Till sist upptäckte jag att hans irisar var för ljusa, och när jag gjorde dem mörkare såg det genast rätt ut. Det är intressant att så små saker, som t.ex. en mungipa som är en millimeter för högt upp, eller en glansdager som är för ljus, kan ändra på ett helt ansikte.

Här är en närmare bild:

Storleken är A4, tekniken blyerts och det tog ca 7 timmar att teckna den.

Inlägget finns också på: Finska

11 reaktion på “Aku Hirviniemi i Härmä

 1. Aj aj ändå, vad duktig du är! *ytterst imponerad* Min favoritdetalj är vattendroppen som stackars Kalle har i håret. Från vilken scen var det här?

 2. Jag tackar å det högfärdigaste! 😉 Det är scenen efter att Matti har blivit nerslagen, och Kalle har släpat Matti till stranden för att tvätta blodet från hans ansikte. Duramatiskt värre.

 3. Alltså lägg av! Jag fastnade för ögonbrynen, det är knappast det enklaste att få dem detaljerade, utan att de ser buskiga eller annars konstiga ut.
  Förutom att filmen är bra och hemsk så är den inhemsk. Hemsk på ett in-igt sätt alltså. Jag tror att jag vill se den nu.

  • Tack! Ögonbrynen hör faktiskt till det lättaste, däremot är området under ögonen nästan det svåraste, för det blir så lätt påsar eller mörka ringar under ögonen. Läppar är också knepiga. Det vill lätt bli läppstift.

   Filmen rekommenderas varmt, men med ett varningens ord – det är eländigt och synd om alla och en hel del blod. Men samtidigt så vackert, och helt sjukt spännande. Och livet segrar på slutet!

  • Tack! Förebilden är en screenshot (eller ”skärmdump” som det heter på svenska) som jag själv har tagit från filmen, så jag har ingen bild att länka till.

 4. Man vill liksom bara klappa honom på kinden, ge honom en handduk och säga att det nog årrdnar sig!

  Snyggt genomfört! (Och även om kalle ju är vad bilden handlar om så vill jag slå ett slag för den snygga horisonten! Förhöjer bilden något otroligt utan att stjäla fokus överhuvudtaget. Skickligt!)

  //Kusin Sofia

  • Ja, visst vill man! Det årrdnade sig nog sen i filmen, åtminstone för en stund. Sen blev det bara elände igen… 😛

   Den snygga horisonten är det väl i slutändan kameramannen/regissören som ska ha tack för, eftersom den färdigt fanns med i screenshoten och jag bara återskapade den, med några små ändringar. Men tack i alla fall! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *